Toiminta

Asiakastoimintaa on pääsääntöisesti arkipäivisin sekä sovitusti myös viikonloppuisin. Toiminta on ns. avointa toimintaa, jolloin toimintaan voi tulla vapaasti kuka tahansa 7-17-vuotias lapsi.

Toiminta-ajan sisällä on päivittäin pienryhmiä (kts. viikko-ohjelma) noin 2-4 ryhmää päivässä, joihin asiakkaat päivän aikana voivat osallistua. Pienryhmät toimivat ajatuksella "taidoista riippumatta" avointa kaikille eli mukaan voi tulla kokeilemaan esim. kädentaitoja tai erilaisia pelejä. Näin saadaan toiminnasta asiakaslähtöistä ja ryhmän tarpeista lähtevää ohjattua mielekästä toimintaa. Käytössämme on viikoittain Hervannassa mm. koulujen liikuntasalitiloja sekä puutyöluokka.

Ohjaajamme on asiakkaan tavoitettavissa koko toiminta-ajan, jolloin asiakas saa yksilöllistä tukea sitä tarvitessaan. Toiminta on maksutonta ja siihen voi osallistua kuka tahansa taustoistaan riippumatta.

Vertaistuella, yhteisöllisyydellä ja ohjatuilla toiminnoilla mahdollistetaan lapselle uusia mielekkäitä kokemuksia yksilönä sekä ryhmässä. Samalla ohjataan lasta käsittelemään mahdollisia epäonnistumisen kokemuksia turvallisessa ympäristössä oikeiden roolimallien avulla. Lisäksi tarjotaan turvallisen aikuisen roolimalli sekä yksilöllinen kohtaaminen ja tarvittaessa suunnitelmallisempi henkilökohtaisempi ohjaus.

Toimelassa voi vaikka…
  • piirtää, askarrella ja leikkiä
  • lukea ja tehdä läksyjä
  • syödä omia evätä tai ostaa pientä välipalaa
  • pelata erilaisia pelejä (biljardi, PS3 ja PS4, pingis, jalkapallo…)
  • surffata netissä
  • katsella elokuvia
  • keskustella mieltä askarruttavista asioista tutun turvallisen aikuisen kanssa

HUOM!

Toimintamme ei ole lakisääteistä iltapäivätoimintaa eikä kerhotoimintaa, jonne lapsi pääsääntöisesti saatetaan tai haetaan. Toimintaperiaatteisiimme kuuluukin se, että lapsi joka toiminnassamme on mukana osaa ja pystyy pääsääntöisesti itsenäisesti kulkemaan "kodin" ja tilojemme väliset matkat.

Myös pienryhmät sekä erilaiset retkemme ovat pääsääntöisesti tarkoitettu toiminnassa aktiivisesti mukana oleville asiakkaillemme.

Kyseiset toimintaperiaatteet ovat kaikille samat!