Tule vapaaehtoiseksi Toimelaan

Toimela on turvallinen kohtaamispaikka lapsille ja heidän perheilleen Tampereen Hervannassa.

Toimimme lasten osallisuuden ja yhteisöllisyyden puolesta matalan kynnyksen vapaa-ajan toiminnan kautta. Kohderyhmämme ovat 7-15-vuotiaat lapset ja heidän perheensä. Tutustu millä tavoin sinä voit olla osa lasten ja perheiden hyvinvoinnin tukemista. Vapaaehtoistoiminnasta voi olla niin kertaluontoista kuin säännöllistäkin. Keskeistä kaikessa toiminnassamme on läsnäolo ja kohtaaminen. 

Tutustu vapaaehtoistehtäviimme

Avoin toiminta
Avoin toiminta on tarkoitettu 7-15-vuotiaille lapsille. Olemme auki ma-pe klo 12-17 (loma-aikoina klo 10-16). Vapaaehtoisena voit tulla ihan vain olemaan läsnä lapsille, tukemaan läksyissä, pelaamaan lasten kanssa tai vaikka pitämään jotakin pop-up-pajaa (lisätietoa ryhmä- ja pajatoiminnan kohdassa). Lisää tietoa avoimesta toiminnasta.


Ryhmä- ja pajatoiminta
Järjestämme lapsille erilaisia harrastusryhmiä ja pajatoimintaa.  Kevätkauden harrastusryhmät ovat liikuntaleikit, askartelu, puutyöt ja liikuntaryhmä. Vapaaehtoisohjaajana voit osallistua suunnitteluun ja toteutuksen ohjaamiseen. Avustajana voit tulla paikan päälle lisäkäsiksi ja kohtaamaan lapsia. Kuulemme myös mielellämme uusista ideoista.

Pajatoimintaa järjestetään avoimen toiminnan yhteydessä. Pajat ja pop-up ryhmät ovat lapsille avoimia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua. Olemme esimerkiksi leiponeet, kutoneet, pelailleet ja askarrelleet sekä harjoitelleet kampauksien tekemistä ja soittamista. Kerro ideasi meille ja tule ilahduttamaan lapsia osaamisellasi! Lisää tietoa ryhmä- ja pajatoiminnasta.

Retket ja tapahtumat
Vuoden aikana teemme lasten kanssa retkiä lähiseudun luonto- ja kulttuurikohteisiin kuin kauemmaksikin. Vapaaehtoisena voit tulla retkille lisäaikuiseksi, ohjaamaan toimintaa tai vaikka grillimestariksi. 

Järjestämme Toimelassa tapahtumia ja juhlia, kuten vappudisco ja vuoden päätösjuhla. Osallistumme myös yhteistyökumppaneidemme ja muiden yksiköittemme tapahtumiin. Vapaaehtoisena voit osallistua suunnitteluun, auttaa käytännön järjestelyissä tai esim. tehdä kasvomaalauksia lapsille. Kaipaamme myös vapaaehtoisia esiintyjiksi! Oletko sinä Toimelan seuraava Stara? Lisää tietoa retkistä ja tapahtumista.

Perhetoiminta
Järjestämme perheille mm. retkiä ja tapahtumia sekä mahdollista ryhmätoimintaa. Vapaaehtoisena voit auttaa suunnittelussa, käytännön järjestelyissä, toiminnan ohjaamisessa ja avustamisessa. Vapaehtoistyö perhetoiminnassa voi näyttää esim. herkullisten leivonnaisten valmistamisena, lasten viihdyttämisenä vanhempien keskustellessa tai koko perheen toimintapisteen ohjaamisena. Otamme ilolla vastaan ideoitasi ja osaamistasi perheille suunnatussa toiminnassa. Lisää tietoa perhetoiminnasta.


Toimelan vapaaehtoisena

Vapaaehtoisena et jää yksin vaan me perehdytämme sinut vapaaehtoistehtäviin. Järjestämme vapaaehtoisillemme kaksi kertaa vuodessa kiitosjuhlan sekä muistamme vapaaehtoisia pienellä lahjalla kerran vuodessa. Vapaaehtoisille on myös käytössä ilmainen kuntosalivuoro. Kaikki vapaaehtoisemme ovat vakuutettuja toiminnassa mukana ollessaan.

Vapaaehtoisiksi halukkaat haastatellaan. Teemme työtä lasten parissa, jonka vuoksi tarkistamme tietyin edellytyksin myös vapaaehtoisten rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimiseen. Tämä ei koske yksittäiseen tapahtumaan tai toimintaan osallistuvaa vapaaehtoista.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä ja tule tutustumiskäynnille. Tutustumiskäynti ei sido sinua vielä mihinkään. 

Vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilö:

Vilma Laaksovuori

Vapaaehtois- ja perhetoiminnan koordinaattori

p. 050 563 1171

vilma.laaksovuori@yst.netLöydät meidät somesta

Toimela YSTI ry

@Toimela

Ota meihin yhteyttä

Toimela YSTI ry

Ruovedenkatu 7, 33720

Toimelan ohjaajat p. 050 516 4158


Toimelan vapaaehtois- ja perhetoiminnan koordinaattori Vilma Laaksovuori
p. 050 563 1171 


Ystin johtava koordinaattori Pia Tauru 

p. 040 774 6229


Sähköpostit ovat muotoa:
etunimi.sukunimi@yst.net